home
 

Inloggen


Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
Wachtwoord vergeten? Klik hier

GPR Gebouw 4 Actueel

De voor 26 februari geplande onderhoudswerkzaamheden zijn opgeschort. GPR Gebouw is komende zondag gewoon toegankelijk. Zodra een nieuwe datum bekend is, plaatsen we deze op de inlogpagina.

Per 12 februari 2017 rekent GPR Gebouw 4.3 ook de BENG- en EPV-indicatoren voor u uit
  Wat is BENG?

  Vanaf 2020 moeten alle nieuwe gebouwen voldoen aan de BENG-eisen. Voor overheidsgebouwen is dat vanaf 2018. BENG staat voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen. BENG heeft drie indicatoren als resultaat:

   1. De energiebehoefte in kWh/m2
   2. Het primaire energiegebruik in kWh/m2
   3. Het aandeel hernieuwbare energie in %

  Wat is EPV?

  De energieprestatievergoeding (EPV) is een maandelijkse vergoeding die door een verhuurder aan de huurder in rekening gebracht mag worden als de woning dusdanig is uitgerust dat met de aanwezige energielevering en de aangebrachte energiebesparende voorzieningen de woning een zogenoemde Nul op de Meter (NOM) woning is.

  BENG en EPV in GPR Gebouw

  De BENG en EPV-indicatoren worden in GPR Gebouw als resultaten van de indicatieve energieprestatieberekening getoond (BENG voor nieuwbouw woningen en utiliteit, EPV voor nieuwbouw en bestaande woningen).
  Gebruikers van GPR Gebouw kunnen met deze indicatoren sturen op BENG en EPV tijdens de planvorming en in de ontwerpfase. Met GPR Gebouw kunnen snel en eenvoudig scenario’s worden geschetst, vergeleken én besproken.