GPR Gebouw® Handleiding
Stap 13: Publiceren en valideren
Projecten » Projectnaam » Naam gebouw
Publiceren

Projecen uit GPR Gebouw kunnen door Licentiehouders en Projectbeheerders worden gepubliceerd op www.gprprojecten.nl. Dit levert u publiciteit en aanwezigheid op het internet op en geeft u en andere gebruikers van en geïnteresseerden in GPR Gebouw® inzichten in behaalde prestaties door anderen.

Het publiceren is eenvoudig en gratis. Mocht u ooit besluiten dat u uw project niet meer op de projecten website getoond wil hebben, dan is hij met één druk op de knop niet meer gepubliceerd.

Let op: Het project komt pas de dag na de publicatie op de projecten website te staan en alle wijzigingen die u na publicatie doet in de geselecteerde hoofberekening, werken door in de gepubliceerde gegevens en resultaten op de projecten website.

Stap 1: Ga naar de Gebouwgegevens
Stap 2: Selecteer een hoofdberekening en geef de status van deze berekening op
Stap 3: Vul de Alegemene gegevens en de gegevens voor Publicatie in
a: Vul het Adres (met huisnummer(s)) en/of de Postcode en de Plaats in en druk op de knop "Bepaal" bij het veld Coördinaten. GPR Gebouw bepaald nu de coördinaten van de locatie.
b: Vul zoveel mogelijk de overige algemene gegevens in. Als u een veld niet invuld, wordt het niet op de website getoond.
c: Klik op het veld bij  Omschrijving, er opent een dialoog venster, geef hierin een omschrijving van maximaal 700 tekens (inclusief spaties) van uw project.
d: Klik op de knop "bewerk" bij het veld Uploaden afbeelding, selecteer een afbeelding en klik op opslaan
Stap 4: Klik op Opslaan
Stap 5: Een licentiebeheer kan nu op de knop "Publiceren" waarna hij of zij het project op de website publiceerd.


Figuur 13.1 Gebouwgegevens bewerken om een project te publiceren of te valideren
Valideren

Gebruikers van GPR Gebouw® die gekenmerkt zijn als Expert, kunnen een berekening valideren. Ze geven daarmee hun persoonlijk akkoord als Expert voor de juistheid van de berekening.

De Expert status wordt verleend aan personen die een GPR Gebouw Expert cursus met goed gevolg afsluiten met het behalen van een examen.

Stap 1: Ga naar de Gebouwgegevens
Stap 2: Selecteer een hoofdberekening en geef de status van deze berekening op
Er wordt een logboek bijgehouden van alle berekeningen die als hoofdberekening zijn opgeslagen met de status van het gebouw en eventuele validatie door een expert daarbij vermeld.
Stap 3: Klik op Opslaan
Stap 3: Vink het vakje naast Akkoord door expert aan nadat u als Expert de geselecteerde hoofdberekening hebt gecontroleerd of afgerond
Stap 3: Klik op Opslaan