home
 

Inloggen


Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
Wachtwoord vergeten? Klik hier

GPR Gebouw 4 Actueel

Google heeft de voorwaarden voor het ophalen van coördinaten aangepast. Daardoor werkt de functie ‘ophalen coördinaten’ bij de gebouwgegevens niet, na het invoeren van een adres. We werken aan een oplossing hiervoor.

Per 30 juli 2018 is Nationale Milieudatabase versie 2.2 beschikbaar in GPR Gebouw

  Hierbij informeren we u over een belangrijke update van GPR Gebouw 4.2 en 4.3. Vanaf nu zijn deze gekoppeld aan de nieuwe versie van de Nationale Milieudatabase (NMD 2.2). Het aantal producten in de database is met 13% toegenomen van 1099 tot 1243.

  De koppeling met NMD 2.2 is beschikbaar in het onderdeel 2.1 Milieuprestatie. Alle nieuwbouw-voorbeeldberekeningen zijn al voor u geüpdatet naar de NMD 2.2.

  In het wijzigingsblad ziet u welke gebouwelementen en installaties u voor de berekening van de milieuprestatie (MPG) moet meenemen. Wil een gebouw aan alle voorschriften van het Bouwbesluit voldoen, moet u ook voorzieningen buiten de grens van het gebouw meerekenen. Zo kunnen externe warmte-, elektriciteits- en/of gaslevering nodig zijn voor het behalen van de EPC.

  Bestaande MPG-berekening updaten naar NMD 2.2?

  U kunt een berekening die is gemaakt met NMD 2.1 of ouder updaten naar versie 2.2. Daartoe klikt u op de ‘update’-knop binnen de MPG-berekening.

  Let op:

 • Maak eerst een kopie van uw berekening. U kunt de update niet ongedaan maken.
 • Na de update moet u de berekening aanvullen met de nieuwe onderdelen die verplicht zijn.
 • volgens het wijzigingsblad op de bepalingsmethode. In bijlage D van de bepalingsmethode ziet u welke constructies, installaties of onderdelen u moet meenemen in de berekening van de milieuprestatie. In de NMD 2.2 is ook externe gaslevering als productkeuze beschikbaar. Neem voor een juiste berekening het gasgebruik in m3 over in uw MPG-berekening.

  Vragen over de NMD-update?

  Heeft u specifieke vragen over deze update? Neem contact op met de SBK, beheerder van de Nationale Milieudatabase.